Hvad er KST og Rosenberg teknik?

 

 

 

Kranio Sakral Terapi

KST er en utrolig blid og behagelig behandlingsmetode, som gør, at kroppen selv går ind, med åbne arme, og hjælper behandlingen i gang. KST´s primære formål er, at skabe hamoni og balance mellem systemerne i kroppen. Terapien forkuserer både på det centrale og det autonome nervesystem.

 

Hvordan foregår behandlingen?

Klienten ligger på ryggen på briksen og nyder behandlingen. På specielle steder på hovedet, nakken, ryggen og korsbenet anvender Kranio-Sakral terapeuten et meget let tryk, 5 gram, som vægten af et stykke A4 papir. Klienten oplever en dybform for afspænding, lige som når man er i en behageligsøvntilstand og drømmer, flyder, er bevist om omgivelserne og slapper af. Kranio-Sakral Terapi er en behandlingsform, der kan korrigere problemer, som påvirker det vigtige Kranio-Sakral system. Problemer i Kranio-Sakral systemet kan stamme fra fødslen, en ulykke eller et slag i hovedet, ryggen, korsbenet eller halebenet. Problemer kan også komme gradvist fra en dårlig kropsholdning. Cirka 25 - 35 % af alle mennesker har fysiske, følelsesmæssige eller indlæringsproblemer, som kan afhjælpes ved at genoprette en normal funktion i Kranio-Sakral systemet.

 

 

 

Rosenberg Teknik / Bindevævsmassage

Rosenberg Teknik® - en speciel form for Bindevævsmassage. Rosenberg Teknik® gør det muligt at arbejde i dybden i kroppen med et let tryk. Det gør det nemmere for terapeuten og mere behageligt for klienten. Rosenberg Teknik® er en unik behandlingsform, som samtidig arbejder med nervesystemet, Musklerne og bindevævet. Rosenberg Teknik® er blid, behagelig, specifik, nem og effektiv til at rette kroppen op. Behandlingen giver bedre kropsholdning, mere graciøse bevægelser, øget fleksibilitet, forbedret vejrtrækning og en markant fornemmelse af velbehag. Teknikken anvendes på specielle steder: triggerpunkter, akupunkturpunkter, meridianer og „akupunkturstriber“. Den bygger på den sidste nye forskning i vestlig biokemi, biofysik og mikroanatomi, kombineret med en unik model af bindevævsopbygning fra det 5.000 år gamle kinesiske akupunktursystem. Hvad er bindevævsmassage? Når folk normalt tænker på massage, tænker de oftest på at løsne spændte, stive, ømme Muskler - nogle mennesker forbinder det også med at løsne leddene for at forbedre bevægelser. Ideen med at massere bindevæv er en helt ny tankegang. Faktisk ved de fleste slet ikke, hvad bindevæv er. Selvom bindevæv udgør mere end 50 % af kroppens vægt, findes der skrevet meget lidt om bindevæv i anatomibøger. Grunden er, at bindevæv er vanskeligt at tegne. I tidens løb, når kunstnere har lavet tegninger til anatomibøger, har de forsigtigt skrabet bindevævet væk.

 

Hvordan forgår behandlingen?

Behandlingen forgår på klientens hud. Det betyder, at klienten skal være afklædt under behandlingen. Ellers foregår det stående på gulvet, siddende på en stol og liggende på briksen. Der vil være steder, hvor det vil være bedst når klienten får rørt på sig efter en teknik, så kroppen selv går i gang med processen.